Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di trippa a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di acqua
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 6 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Trippa in rosso con patate
1h 30 min.
Crostini con fegatini di pollo
40 min.
Panforte
1h
Fegato alla veneziana
35min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30 min.
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10 min.
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla fiorentina
1h 15 min.
Lampredotto
1h 20min
Trippa alla trasteverina
45 min.
Trippa in umido
1h 10 min.
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min.