![Trippa all'empolese Trippa all'empolese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DCB6FD78-9174-4EBF-B55B-A4431ECE1586/Derivates/bfd69522-d051-4cbc-8a5e-6964964f4ac4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di trippa a listarelle
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di acqua
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 6 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Trippa in bianco alla napoletana
1 godz. 30 min
Lampredotto
1 godz. 20 min
Pollo con funghi al vino rosso
55 min
Trippa in umido
1 Std. 10 Min
Coda alla vaccinara
3h
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 Std. 10 Min
Trippa alla fiorentina
1 godz. 15 min
Trippa alla trasteverina
45 min
Trippa in rosso con patate
1 godz. 30 min
Trippa alla parmigiana
1 godz. 20 min
Fegato alla veneziana
35 min