![Pesto di pomodori secchi e aglio Pesto di pomodori secchi e aglio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03B543B2-91C1-443B-B787-7DC6CBD76585/Derivates/D2F76179-184C-454A-BF3B-6CA054A10838.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagiontura 30 mesi)
- 100 g di acqua
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 2 spicchi di aglio
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 5972 kJ / 1428 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min
Pesto di mandorle
10 Min
Salsa turca
10 Min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 Min
Pesto alla trapanese
20 Min
Pesto alle erbe aromatiche
10 Min
Sfincione favarese
3h
Patè di pomodori secchi e tonno
15 Min
Pesto rosso
15 Min
Pesto alla siciliana
15 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min