![Spinaci, cipolle e patate in agrodolce Spinaci, cipolle e patate in agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83173FDD-765C-4708-98AA-2160B2FB9DF8/Derivates/0926C083-9DC1-44BD-9F75-85BB6A32E843.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a spicchi
- 200 g di cipolle rosse di Tropea, tagliate in 8 parti
Vinaigrette agrodolce
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di aceto di mele
- 1 cucchiaio di zucchero
- 2 cucchiai rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa di verdure miste agrodolci
744h 45min
Composta di melanzane e peperoni
1h 45 min
Colombine con gelato all'amaretto
10h 20min
Lattughe ripiene
1h 10min
Insalata russa di barbabietole
1h 10min
Frittata con battuto di fave
45 Min
Zuccottini di melanzane
45 Min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 Min
Verdure miste in agrodolce
25h 40min
Fagioli alla contadina
35 Min
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Melanzane e zucchine marinate
1 Std. 35 Min