Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a spicchi
- 200 g di cipolle rosse di Tropea, tagliate in 8 parti
Vinaigrette agrodolce
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di aceto di mele
- 1 cucchiaio di zucchero
- 2 cucchiai rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di carote in agrodolce
1 godz.
Cipollata
1 godz.
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Verdure miste in agrodolce
25hod. 40min
Peperonata sottovuoto
1 godz.
Lattughe ripiene
1sa 10 dk
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1 Std. 15 Min
Frittata con battuto di fave
45min
Stufato di agnello con finocchi
55 min
Zucchine piccanti
55 min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 dk
Cavolfiore alla Cavour (Bimby Friend)
50 min