Torta salata patate e cipolle
TM5 TM6

Torta salata patate e cipolle

2.6 (28 ocen)

Składniki

Quiche

  • 440 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 280 g di burro freddo a pezzi, + q.b.
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 tuorli
  • 100 g di acqua

Ripieno

  • 300 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di cipolla a pezzi
  • 600 g di patate novelle cotte e a fette (1 cm)
  • 8 uova
  • 200 g di latte
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1083.2 kJ / 258.9 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy