Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 200 g di farina di mais
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di stracciatella
- 240 g di tonno affumicato a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.5 kJ / 231 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 463 mg
Alternatywne przepisy
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Bocconcini di polenta e salsiccia al forno
1h 25min
Mousse di salmone e patate
1 godz.
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45min
Patate duchessa
1 godz.
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1sa 10 dk
Pizza romana scomposta
3 godz. 20 min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1 Std. 15 Min