Wersje kompatybilne
Crostini con purea di melanzane e filetti di peperone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 100 g di patata, pelata e a cubetti (2 cm circa)
- 250 g di melanzana a dadini (2 cm circa)
- 10 - 12 fette di pane, tipo baguette
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ peperone rosso, pulito e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
25 min
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 godz. 20 min
Champignon ripieni al forno
1h
Polpettine di pollo e granella di nocciole
30 Min
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1h
Spiedini con polpette di melanzane e pomodorini
1h
Crema di funghi e noci
15 min
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1h
Torrette di patate ai broccoli
1h
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
1 Std. 30 Min
Polpette di carne, funghi e carciofi
55 Min