
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 7-8 cm kawałki
- 2170 g wody
- 100 g soli
- 45 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2-3 mm plastry
- 30 g ryżu
- 15 g cukru
- 20 g szczypiorku, grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
30
g sosu rybnego
lub 30 g sosu sojowego - 15 g papryki słodkiej, mielonej
- 15 g papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1327.2 kJ / 317 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Zupa miso
45 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min