
Urządzenia i Akcesoria
Kimchi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 40 min
1400 g
Składniki
-
kapusty pekińskiej pokrojonej na 7-8 cm kawałki1000 g
-
wody2200 g
-
soli100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki70 g
-
cebuli30 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry5 - 10 g
-
ryżu białego, długoziarnistego35 g
-
cukru15 g
-
szczypiorku grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki20 g
-
sosu rybnego30 g
-
papryki słodkiej, mielonej15 g
-
papryki ostrej, mielonej15 g
-
chili, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
34.4 kcal /
143.9 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
2994.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Paneer
4 godz. 5 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Boczek z kimchi
35 min
Zupa miso
45 min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Zupa miso z warzywami
30 min