Kimchi

Kimchi

4.3 263 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 49 godz. 40 min
1400 g

Składniki

  • 1000 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 7-8 cm kawałki
  • 2200 g wody
  • 100 g soli
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 35 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 15 g cukru
  • 20 g szczypiorku grubego, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
  • 30 g sosu rybnego
    30 g sosu sojowego
  • 15 g papryki słodkiej, mielonej
  • 15 g papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 34.4 kcal / 143.9 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 2994.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...