Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 110 g suszonych pomidorów, w oleju
- 50 g liści bazylii, świeżych
-
70
g orzeszków piniowych, uprzednio uprażonych
lub 70 g migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych - 3 - 5 ząbków czosnku
- 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
- ½ łyżeczki soli morskiej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 - 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1698.7 kJ / 406 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 560.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z oliwek
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2h 10 phút
Pesto pomidorowe
15 Min
Dip paprykowo-orzechowy
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto z bazylii
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Tapenada
5 min