Dip z suszonych pomidorów

Dip z suszonych pomidorów

4.8 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
340 g

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 110 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 50 g liści bazylii, świeżych
  • 70 g orzeszków piniowych uprzednio uprażonych
    70 g migdałów, w płatkach, uprzednio uprażonych
  • 3 - 5 ząbków czosnku
  • 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek, extra virgin

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 406 kcal / 1698.7 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 560.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...