Urządzenia i Akcesoria
Pesto pomidorowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
280 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
100 g wody
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
2 ząbki czosnku
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
7.1 g
Kalorie
2132.9 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
52.9 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z bazylii
10 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Sos pietruszkowy (persillade)
5 min
Pasta z sera owczego
10 min
Czerwone pesto
5 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto szpinakowe
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min