
Urządzenia i Akcesoria
Pesto pomidorowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
280 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
wody100 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy100 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka
-
oliwy z oliwek120 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 szczypty
-
cukru½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
510 kcal /
2132.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
52.9 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pesto z jarmużu
25 min
Pesto z bazylii
10 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Czerwone pesto
5 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Pesto szpinakowe
10 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min