Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 80 g rzodkiewek
- 180 - 220 g tofu, świeżego, naturalnego, pokruszonego
- 50 - 70 g mleka kokosowego, płynnego
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.5 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1390 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie lody truskawkowe
10 dk
Wegańskie „masło”
2h
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 Std. 40 Min
Wegański smalec
2h 15min
Pasta bezjajeczna
5 dk
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 Min
Tatar z fasoli
5 dk
Wegański koktajl wysokobiałkowy
5 dk
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1h
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 Min
Wegańskie naleśniki
50min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min