Wiosenny twarożek z tofu

Wiosenny twarożek z tofu

4.4 117 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 80 g rzodkiewek
  • 180 - 220 g tofu, średnio twardego naturalnego, pokruszonego
  • 50 - 70 g mleka kokosowego płynnego
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 108.9 kcal / 455.7 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 526.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...