![Wiosenny twarożek z tofu Wiosenny twarożek z tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/968bfff7-d9cc-4b20-b095-f7894ae3a288/Derivates/ac1a052d-f078-402d-8105-00e547ea17c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 80 g rzodkiewek
- 180 - 220 g tofu, świeżego, naturalnego, pokruszonego
- 50 - 70 g mleka kokosowego, płynnego
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 309.5 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1390 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40 min
Dressing hummusowy
5 min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegański majonez
15min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 Std.
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Pasta bezjajeczna
5 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Wegańskie naleśniki
50 分钟
Burger z tofu
2小时