
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g cukru
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g masła plus 2 łyżki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego (patrz wskazówka)
-
400 - 500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
2 łyżki orzeszków piniowych (ok. 30 g)
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, drobno posiekana
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.8 kcal /
1062.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
676.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska