Urządzenia i Akcesoria
Wegańska „ryba” z selera po grecku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
100 g napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego
-
100 g mąki pszennej
-
2 płaty wodorostów nori
-
200 g korzenia selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry
-
650 g wody
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1019.1 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1062.7 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
39.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek wegański
35 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min