
Urządzenia i Akcesoria
Wegańska „ryba” z selera po grecku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego100 g
-
mąki pszennej100 g
-
wodorostów nori2 płaty
-
korzenia selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry200 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry200 g
-
wody650 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry50 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
ziarna ziela angielskiego2
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1062.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
39.9 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
1019.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pasta bezjajeczna
5 min
Wegański majonez
15 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Wegański parmezan
25 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min