Urządzenia i Akcesoria
Pikantna zupa krem z brukselki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
450 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej450 - 500 g brukselki przekrojonej na pół
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 łyżeczki syropu klonowego3 - 4 łyżeczki miodu
-
papryczki chili, suszone, w płatkach, do posypaniachili, mielone do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
701 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1153.5 kJ /
275.5 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min