Pikantna zupa krem z brukselki

Pikantna zupa krem z brukselki

4.2 163 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g masła
  • 450 - 500 g brukselki przekrojonej na pół
    450 g brukselki, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 - 4 łyżeczki miodu
    3 - 4 łyżeczki syropu klonowego
  • chili, mielone do posypania
    papryczki chili, suszone, w płatkach, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 701 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1153.5 kJ / 275.5 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...