Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 4 EL Olivenöl
- 6 Zwiebeln (180 g), Hälften in je 3 Spalten geschnitten
- 3 Knoblauchzehen, in feinen Scheiben
- 300 g Möhren, in schrägen Stücken (1 cm)
- 2 rote Paprika (à 180 g), in Stücken (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 7 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 600 g Rinderhüftsteak, am Stück
- 80 g Weißwein
- 120 g Geflügelfond
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1505 kJ / 359 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 Min
Lammhüften mit Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Lamm mit Blattspinat, Kartoffeln und Möhren
1h 10min
Schweinemedallions mit Romanesco
40 Min
Entenbrust mit Orangen-Ingwer-Sauce, Kartoffelpüree und grünen Bohnen
1h 10min
Saltimbocca mit Kartoffel-Paprika-Gemüse
50 Min
Rinderfilet im Speckpäckchen
50 Min
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1h
Lachs im Päckchen
40 Min
Schweinefilet mit Rotwein-Frischkäsesauce
1h
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min