Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Kalbsschnitzel (à 200 g), quer geviertelt
- Pfeffer
- 12 Scheiben Parmaschinken
- 12 Salbeiblätter
- 1 rote Paprika, in 2 cm breiten Stücken
- 1 gelbe Paprika, in 2 cm breiten Stücken
- Salz
- 1 Zwiebel, geviertelt
- 6 EL Öl
- 600 g festkochende Kartoffeln, in Würfeln (1,5 cm)
- 1 TL Paprika edelsüß
- 200 g Gemüsebrühe, flüssig
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2049 kJ / 489 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stroganoff-Geschnetzeltes
45 min.
Kalbsfilet auf Tomatensugo und Zitronenreis
1h 10 min.
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Saltimbocca mit Ofengemüse
2 Std. 10 Min
Rinderhüfte mit Gemüse
40 min.
Pfifferlinge in Speckrahm
55 min.
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15 min.
Rinderfilet im Speckpäckchen
50 min.
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1h
Putenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Drillingen
40 min.
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 Std. 40 Min
Hirschragout mit frischen Pfifferlingen
1h 30 min.