Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
- 2 ¾ TL Salz
- 10 g Öl
-
250
g Tintenfischringe, TK, aufgetaut,
lub 250 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (3 mm) - 400 g Penne
- 250 g Cherry-Tomaten
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Frischkäse
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2579 kJ / 617 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Dill-Senf-Sauce zu Nudeln
20min
Tintenfisch mit Erbsen
35min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1h
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50min
Lachs-Sauce zu Nudeln
30min
Spaghetti mit Senfsauce und Lachs
20min