Spitzkohl-Flammkuchen

Spitzkohl-Flammkuchen

4.3 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Wasser
    100 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Butter weich
    50 g
  • Salz
    1 ¾ TL
  • Schalotten halbiert
    100 g
  • Spitzkohl ohne Strunk, in Stücken
    500 g
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Kümmel, ganz im Mörser grob zerstoßen
    1 TL
  • Eigelb (Kl. M)
    3
  • Crème fraîche
    200 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • Schinken, roh luftgetrocknet, in sehr dünnen Scheiben
    120 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 22 g
Kalorie 3068 kJ / 733 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...