
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser
- 1 Prise Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter weich
- 1 ¾ TL Salz
- 100 g Schalotten halbiert
- 500 g Spitzkohl ohne Strunk, in Stücken
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kümmel, ganz im Mörser grob zerstoßen
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Muskat
- 120 g Schinken, roh luftgetrocknet, in sehr dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 733 kcal / 3068 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Węglowodany
- 56 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Hackfleisch-Pizza
1 godz. 15 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 godz.
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 godz. 15 min
Steckrüben-Pie
1 godz. 50 min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1 godz.
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 godz. 15 min
Chinakohl-Pizza
1 godz. 40 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Grünkohltarte
2 godz.