![Labskaus-Nester mit Dip Labskaus-Nester mit Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA5DBC01-E8C5-4149-9A08-89DE17B35340/Derivates/382C2FF9-3007-43A2-ADD4-788DD2CA26EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Labskaus-Nester
- 100 g Edamer, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 350 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 150 g Rote Bete, in Stücken
- 70 g Haferflocken, zart
- 1 Ei
- 20 g neutrales Öl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Paniermehl
Gurken-Mayo und Fertigstellung
- 250 g Sonnenblumenöl
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Gewürzgurken (Abtropfgew. 190 g), abgetropft
- 5 Ei
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4093 kJ / 978 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 83 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Steckrübenpüree mit Tomaten-Crumble
50min
Norddeutsche Pfannkuchen
45min
Steckrüben-Pie
1 godz. 50 min
Steckrüben-Eintopf
45min
Grünkohl-Lasagne
1h 10min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Sauerkraut-Apfel-Auflauf
1 godz. 40 min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Paranussbraten mit Preiselbeersauce und Rosenkohl
1h 15min
Labskaus
50min
Senfeier
1 godz. 5 min