Flammkuchen mit Rhabarber und Gorgonzola

Flammkuchen mit Rhabarber und Gorgonzola

3.0 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    180 g
  • Haselnüsse, gemahlen
    50 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
Belag und Fertigstellung
  • Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)
    350 g
  • Zitronensaft (opcjonalnie)
    2 TL
  • körniger Frischkäse
    100 g
  • Gorgonzola in Stücken
    250 g
  • Honig
    3 - 4 TL
  • Rosmarin abgezupft
    3 Stängel
  • Rucola ohne Stiele, halbiert
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 391 kcal / 1636 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...