Kartoffel-Rosenkohl-Quiche

Kartoffel-Rosenkohl-Quiche

3.7 159 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Pumpernickel in Stücken
    300 g
  • Ei
    1
Belag und Fertigstellung
  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend klein, mit Schale, halbiert
    400 g
  • Rosenkohl
    400 g
  • Frischkäse
    300 g
  • Eier
    2
  • Senf
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    3 Prisen
  • Pinienkerne
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 366 mg
Białko 17 g
Kalorie 1662 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...