Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Pumpernickel, in Stücken
- 1 Ei
Belag und Fertigstellung
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, klein, mit Schale, halbiert
- 400 g Rosenkohl
- 300 g Frischkäse
- 2 Eier
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 30 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1662 kJ / 397 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Rosenkohl-Auflauf
1 godz.
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1h 15min
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45 min
Rote-Bete-Brokkoli-Quiche
40 min
Blumenkohl-Schnitzel-Quiche
1 Std. 25 Min
Kartoffel-Sellerie-Auflauf mit Schinken
1 Std. 10 Min
Gemüsetarte mit Feigentopping
1h 30 min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 godz.