Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen
TM6 TM5

Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen

4.5 ( 8 ocen )

Składniki

  • 100 g Dinkelkörner
  • 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 2 TL Salz
  • 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
  • 270 g Wasser lauwarm
  • 100 g Grünkohl ohne Strunk, in groben Stücken
  • 200 g Mettwurst, geräuchert grob, in Würfeln (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
178 kcal / 745 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy