Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen

Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 Scheiben

Składniki

  • Dinkelkörner
    100 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    2 TL
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Wasser lauwarm
    270 g
  • Grünkohl ohne Strunk, in groben Stücken
    100 g
  • Mettwurst, geräuchert grob, in Würfeln (1 cm)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 8 g
Kalorie 745 kJ / 178 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...