Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 150 g Armagnac
- Butter zum Einfetten
- 5 Eier
- 120 g Zucker
- ½ TL Salz
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 550 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1741 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brombrick
4 godz.
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5 godz.
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3 Std.
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Birnen-Blondie
1h 15min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.
Walnuss-Brownies
2h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Kirsch-Clafoutis
1 Std. 10 Min