Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Zucker
- 15 g frische Hefe
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 TL Salz
- 250 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 1 rote Paprika, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Gorgonzola, gezupft
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4170 kJ / 994 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1sa 10 dk
Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech
50 min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1h 50min
Räucherlachs-Pizza
1 godz.
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1 godz.
Pizzarolle mit Chili, Pilzen und Paprika
2 Std. 15 Min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1h 30min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Pilzza
1h 20min
Paprika-Pizza
1 godz. 55 min
Pizza Margherita mit Bier
2sa 10 dk