Sauerkraut-Blechkuchen

Sauerkraut-Blechkuchen

3.9 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Stücke

Składniki

Belag
  • Zwiebeln in Stücken
    200 g
  • Rapsöl
    20 g
  • Sauerkraut (ca. 800 g) mild, abgetropft
    1 Dose
  • rote Paprika in Würfeln (1 cm)
    160 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Kümmel
    1 - 2 TL
Quark-Öl-Teig
  • Rapsöl
    110 g
  • Quark, 20% Fett
    500 g
  • Milch
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl
    550 g
  • Backpulver
    1 Pck.
Sauce und Fertigstellung
  • Salami in Scheiben
    100 g
  • Sahne
    200 g
  • Eier
    5
  • Kresse zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 34 g
Kalorie 3839 kJ / 918 kcal
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...