Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
4 - 5 pomidorów (ok. 550-600 g)
-
1 łyżeczka soli plus ilość do posolenia pomidorów
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g kolendry, świeżej
-
2 ząbki czosnku
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g cebuli szalotki
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
140 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
120 g wody
-
50 g orzeszków piniowych
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
594.4 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1091 kJ /
260.8 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min