Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną

Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 4 - 5 pomidorów (ok. 550-600 g)
  • 1 łyżeczka soli plus ilość do posolenia pomidorów
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g kolendry, świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g cebuli szalotki
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 140 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 120 g wody
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260.8 kcal / 1091 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 39.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 594.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...