Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 50 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
-
200
g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
lub 200 g roszponki - 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
- 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 120 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 Std.
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Dressing limonkowo-miętowy
10 Min
Dressing z kozim serem
10 Min
Dressing orientalny
10 Min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Mini tarty
1h 45min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 Std. 30 Min
Malinowy winegret
72 godz.
Pieczarki nadziewane
1 Std.