Sałatka z rukwią wodną i gruszkami

Sałatka z rukwią wodną i gruszkami

3.7 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

Sos
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 50 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
  • 200 g rukwi wodnej tylko liście, bez twardych łodyg
    200 g roszponki
  • 150 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 2 łyżki ziaren sezamu uprażonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120 kcal / 499 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...