Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
TM5 TM6

Sałatka z rukwią wodną i gruszkami

3.7 (7 ocen)

Składniki

Sos

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 50 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki musztardy Dijon

Sałatka

  • 200 g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
    lub 200 g roszponki
  • 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
  • 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
499 kJ / 120 kcal
Białko
1.5 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy