
Urządzenia i Akcesoria
Suflety kalafiorowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
wody400 g
-
różyczek kalafiora400 g
-
masło ilość do natłuszczenia foremek
-
jajka4
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki40 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
108 kcal /
453 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
2.5 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 Min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 Std. 20 Min
Kokosowy chłodnik z awokado
15 Min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 Min
Zapiekanka z kalafiora
55 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 Min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 Min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 Min