Urządzenia i Akcesoria
Suflety kalafiorowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
400 g różyczek kalafiora
-
masło ilość do natłuszczenia foremek
-
4 jajka
-
40 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
453 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min