Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 400 g różyczek kalafiora
- masło, ilość do natłuszczenia foremek
- 4 jajka
- 40 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 Min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Kremowe gratin z jarmużu
55 Min
Suflet szpinakowo-serowy
40 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Jajka w kokilkach na parze
45min