
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera edam pokrojonego na kawałki
- 500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
- 15 g masła
- 20 g mąki krupczatki
- 750 - 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 121 kcal / 508 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 11.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 Min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa brukselkowo-serowa
35 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min