Zupa z kopru włoskiego i sera

Zupa z kopru włoskiego i sera

4.3 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 porcji

Składniki

  • 100 g sera edam pokrojonego na kawałki
  • 500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
  • 15 g masła
  • 20 g mąki krupczatki
  • 750 - 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121 kcal / 508 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...