
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kopru włoskiego i sera
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 porcji
Składniki
-
100 g sera edam pokrojonego na kawałki
-
500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
-
15 g masła
-
20 g mąki krupczatki
-
750 - 800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka miodu
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121 kcal /
508 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska