Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kopru włoskiego i sera
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 porcji
Składniki
-
100 g sera edam pokrojonego na kawałki
-
500 g bulwy kopru włoskiego pokrojonego na kawałki
-
15 g masła
-
20 g mąki krupczatki
-
750 - 800 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka miodu
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.5 g
Kalorie
508 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min