
Urządzenia i Akcesoria
Samosy z farszem ziemniaczanym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Samosy
-
wody500 g
-
soli2 ¾ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki500 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego100 g
-
nasion kminu rzymskiego1 ½ łyżeczki
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki20 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
przyprawy garam masala½ łyżeczki
-
ciasta francuskiego (2 opakowania)500 g
-
oliwa z oliwek do posmarowania samosów
Sos kolendrowo-cytrynowy
-
kolendry, świeżej20 - 25 g
-
śmietany, 12% tłuszczu300 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego3 - 4 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447.1 kcal /
1870.8 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
67.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
1620.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska