Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 500 g pomidorów śliwkowych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kruszonka
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 120 g mąki pszennej
- 120 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 50 g orzeszków piniowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1456 kJ / 350 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1h 20 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1h 15min
Chłodnik ogórkowy
15 dk
Chłodnik z cukinii z miętą
2 Std.
Chłodnik pomidorowy
30 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10 min
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1h
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1h 5 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 dk