
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'asperges vertes nettoyées
- 500 g d'asperges blanches nettoyées
- 2 branches de citronnelle fraîche coupées en tronçons
- 500 g d'eau
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 50 g de beurre doux froid et coupé en morceaux
- 100 g de pommes de terre farineuses, spécial purée détaillées en dés (2 cm)
- 100 g de vin blanc sec
- 2 c. à café de fond de légumes maison ou 1 cube de bouillon de légumes
- ½ citron jaune non traité zeste et jus
- 100 g de lait de coco
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 4 pincées de curry en poudre
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 901 kcal / 3769 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 11.3 g