Soupe de panais et cresson

Soupe de panais et cresson

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La base du jus de cresson
  • 100 g d'eau
  • 40 g de sucre en poudre
  • 15 g de fécule de maïs
Le velouté de panais
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 300 g de lait
  • 700 g d'eau
  • 550 g de panais coupés en morceaux
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Le jus de cresson
  • 40 g de jus de citron
  • 100 g de glaçons
  • 50 g de cresson frais et 6 brins pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 234.5 kcal / 983.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 35.2 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...