Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
-
3
c. à café de levain de quinoa, type Lev'Quinoa
lub 3 c. à café de levain de sarrasin, type Lev'Sarrasin - 10 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de riz
- 150 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin
- huile, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1269.5 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie sans gluten
1 godz. 40 min
Pain sans gluten riz et soja
3ωρ. 15 λεπτ.
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Brioche sans gluten
2 godz. 15 min
Mix de farines sans gluten
5 min
Madeleines sans gluten
1 godz.
Pain sans gluten à la châtaigne
2 godz. 30 min
Pain sans gluten aux fruits secs
2 godz. 15 min
Pâte brisée sans gluten
5 min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 godz. 10 min
Pain sans gluten pois chiches et graines
3ωρ. 15 λεπτ.
Pâte à crêpes sans gluten
1 godz. 30 min