Œuf mi-mollet aux épinards

Œuf mi-mollet aux épinards

2.8 66 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • 4 œufs moyens (53-63 g) froids
  • eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • 400 g de crème liquide entière très froide
  • 10 g de poivre fraîchement moulu
  • 4 pincées de sel
  • 250 g d'épinards frais
  • 50 g de beurre en morceaux
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 4 tranches de pain aux céréales
    4 tranches de pain aux céréales
  • coriandre fraîche ciselée, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 791.9 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 3398.3 kJ / 812.2 kcal
Tłuszcz 57.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 54.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...