Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 gambas crues (400 g env.)
- 700 g de tomates, détaillées en dés
- ½ concombre, épépiné
- 1 poivron rouge
- 2 gousses d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 bouquet de basilic frais, et 6 feuilles pour la finition
- 140 g de pain campagne, la mie seulement
- 250 g de bouillon de volaille froid
- 30 g de vinaigre de Xérès
- 2 - 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®, à ajuster en fonction des goûts
- 65 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052 kJ / 250 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1h 30min
Ceviche de poisson
30min
Filet de bar, salsa artichaut et jus de palourdes
50min
Foie gras d'oie à la truffe
72 godz.
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Gaspacho
2 godz. 25 min
Tartare de thon et gaspacho
20 min
Gaspacho carotte-orange, chantilly à l'aneth
30min
Juillet - Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30 min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Soupe de fraise à la menthe
15min
Velouté de cèpe et châtaigne
35 Min