Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 700 g de poivrons rouges, épépinés et coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 150 g de courgette, coupée en tronçons
- 1 citron vert, zeste et jus
- 500 g d'eau
- 80 g de pomme de terre, coupée en morceaux
- 1 cube de bouillon de légumes
- 40 g de concentré de tomate
- ½ piment frais, épépiné
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 453 kJ / 108 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de poivron rouge
35 Min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Velouté de tomate
30min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 Min
Crème de petits pois
40min
Potage au poireau
30min
Soupe glacée de poivrons grillés
50 Min
Velouté carotte-betterave
35 Min
Crème de carotte
30min
Velouté de courgette
25 min
Soupe de tomate au basilic
30min
Crème de courgette au bleu
25 min