Velouté poivron rouge-citron vert

Velouté poivron rouge-citron vert

4.0 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • 70 g d'oignon coupé en deux
  • 700 g de poivrons rouges épépinés et coupés en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de courgette coupée en tronçons
  • 1 citron vert zeste et jus
  • 500 g d'eau
  • 80 g de pomme de terre coupée en morceaux
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 40 g de concentré de tomate
  • ½ piment frais épépiné
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 108 kcal / 453 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...