Wersje kompatybilne
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate e porro
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta bianca, pelate a pezzi
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
Salsa al tartufo nero
- 70 g di tartufo nero fresco
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 570 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 25 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 Min
Purè di zucca e porri
45 Min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1h 15min
Ravioli di cacao con frutta secca in crema di formaggi
1 Std. 30 Min
Salsa di cipolle rosse e mele
40 Min
Salsa carciofi e fagioli
1h 10min
Purè di carote arrosto
1 Std.
Bocconcini di pollo al Varoma con friggione bolognese
1小时 20 分钟
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50 Min
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 Min
Pizza romana scomposta
3小时 20 分钟
Sformato di patate e ricotta
1 Std. 30 Min