![Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f60db092-834c-4da2-b084-414fc1f15b21/Derivates/5eb92685-3a6e-47f3-8b4c-96336edb9534.jpg)
Wersje kompatybilne
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette di patate e porro
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta bianca, pelate a pezzi
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
Salsa al tartufo nero
- 70 g di tartufo nero fresco
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 570 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 25 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Patate duchessa
1hod.
Patate svedesi
55min
Soufflé alla salsiccia e zucca
1 godz. 30 min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Tortini di zucca
1 godz. 20 min
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1 godz. 20 min
Flan di cavolfiore
45 Min
Torta di spinaci e carote al vapore
1hod. 5min
Polpette di manzo e salsiccia
40min
Purè di carote speziato
50min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min