Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisè al basilico
- 300 g di farina
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 150 g di burro morbido
- 90 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 cipollotto a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio intero
- 300 g di zucchine, a listarelle
- 1 pizzico di sale
-
250
g di ricotta fresca di bufala
lub 250 g di ricotta di pecora - 3 uova
- 80 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Comporre la torta
- 6 fiori di zucca, lavati e privati del pistillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 514 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Mini quiche al radicchio
1h 10min
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55min
Torta di asparagi
1h 10min
Quiche pere e gorgonzola
1 Std.
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55min
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Quiche salata ai carciofi
1小时 20 分钟
Torta salata di bietole
1 Std.