![Crostata di fiori e zucchine Crostata di fiori e zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DB39BDA-A39B-4EDD-8E79-9D280174D84D/Derivates/E7865AC6-72A7-4DF6-9056-A28550900A85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisè al basilico
- 300 g di farina
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 150 g di burro morbido
- 90 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 cipollotto a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio intero
- 300 g di zucchine, a listarelle
- 1 pizzico di sale
-
250
g di ricotta fresca di bufala
lub 250 g di ricotta di pecora - 3 uova
- 80 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Comporre la torta
- 6 fiori di zucca, lavati e privati del pistillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 514 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure ripiene
1 Std. 20 Min
Insalata con primo sale e noci
20 min
Finanzieri alle olive taggiasche (per 2 persone)
40 Min
Rollè di radicchio
50 Min
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 Std. 25 Min
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2h 20 min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1 Std. 10 Min
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Brisèe ratatouille
1h 30min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 Min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min