Crostata di fiori e zucchine

Crostata di fiori e zucchine

4.5 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

Pasta brisè al basilico
  • di farina
    300 g
  • di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
    20 g
  • di burro morbido
    150 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • cipollotto a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio intero
    1
  • di zucchine a listarelle
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di ricotta fresca di bufala
    250 g
    250 g di ricotta di pecora
  • uova
    3
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    80 g
Comporre la torta
  • fiori di zucca lavati e privati del pistillo
    6

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 514 kcal / 891 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...