Crostata di fiori e zucchine

Crostata di fiori e zucchine

4.5 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porzioni

Składniki

Pasta brisè al basilico
  • 300 g di farina
  • 20 g di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • 150 g di burro morbido
  • 90 g di acqua fredda
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 cipollotto a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio intero
  • 300 g di zucchine a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 250 g di ricotta fresca di bufala
    250 g di ricotta di pecora
  • 3 uova
  • 80 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Comporre la torta
  • 6 fiori di zucca lavati e privati del pistillo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 514 kcal / 891 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...