![Tortini di quinoa Tortini di quinoa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCC503C1-1839-4DE4-8893-6FFC9E94F81F/Derivates/A72AE885-EAAA-48B2-9037-941E82A4D05E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b per ungere
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco piccolo
- 3 zucchine a dadini (circa 5 mm)
- 300 g di funghi champignon a fette
- 1 cucchiaino di sale .+ q.b.
- 1 cucchiaino di pepe + q.b.
- 750 g di acqua
- 150 g di quinoa bianca
- 2 uova
- 15 pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1 godz.
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 godz. 5 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1 godz.
Mattonelle di miglio in salsa
45 min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1 godz. 30 min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 godz.
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55 min
Insalata di miglio e tonno
55 min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Terrina di verdure e uova
3hod. 20min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 min