![Zuppa gratinata con pancetta e Fontina Zuppa gratinata con pancetta e Fontina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bba33cdc-f736-4013-a0dd-51b602afa19c/Derivates/a472d470-960c-454e-8014-31c84c3ec9b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di foglie di cavolo verza a listerelle
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 160 g di fette di pane
- 200 g di pancetta affumicata a fette
- 200 g di Fontina a tocchetti
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2734 kJ / 653.5 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40min
Zuppa di pane nero
30min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Risotto timo e toma
35min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Quiche asparagi e bacon
1h 45 min
Fonduta svizzera
20min
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min
Fonduta
8 godz. 20 min
Quiche di salmone e porri
1 godz. 25 min