Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di foglie di cavolo verza a listerelle
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di burro + q.b.
- 160 g di fette di pane
- 200 g di pancetta affumicata a fette
- 200 g di Fontina a tocchetti
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2734 kJ / 653.5 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Cirighet
30 Min
Pastuccia teramana
1 Std. 30 Min
Subrics
50 Min
Gratin di zucca e castagne
1h 10min
Insalata riccia con pere e Gorgonzola
50 Min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Cipolle ripiene di zucca e rosmarino
1 Std. 30 Min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1h 15min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Baccalà alla portoghese
1h 10min