Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di Parmigiano reggiano
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta a cubetti
- 350 g di radicchio a listarelle
- 10 olive nere denocciolate
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 938.5 kJ / 224.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1 Std.
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1 Std. 30 Min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min
Strudel verza e porri (vegan)
2 godz.
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1 godz. 40 min
Strudel di lattuga e burrata
1h 20 min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 Min
Rollè di radicchio
50 min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10 min