Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucchiaino di pepe rosa in grani
- 1 pizzico di sale grosso
- 220 g di ananas fresco a tocchetti (2-3 cm)
- 25 g di succo di lime, spremuto fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 250 g di code di gamberi, pulite
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 581 kJ / 139 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)
35 Min
Mazzancolle su salsa yogurt e pomodorini confit
2 godz. 10 min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2 godz.
Salmone in salsa di lamponi
2 godz. 50 min
Filetti di sogliola e gamberi
50 Min
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50 Min
Mazzancolle alle albicocche
30 Min
Turbantini affumicati
40 Min
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30 Min
Gamberi in insalata esotica
30 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min