![Zuppa di pane nero Zuppa di pane nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d729bed-71f5-444c-8b66-48cef7605f1c/Derivates/d439f765-9304-4e6b-b624-f1ff0b9189b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di cipolla rossa a listarelle
- 90 g di speck a listarelle
- 50 g di vino rosso
- 250 g di pane di segale casereccio secco, a tocchetti
- 1 foglia di alloro fresca
- 2 uova
- 700 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- erba cipollina fresca tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1086.2 kJ / 259.6 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 38.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1h 10min
Patate svedesi
55min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Gnocchetti de gris
30min
Leek and tattie soup
40min
Vellutata di mais
20min
Crema fredda di albicocche e caprino con prosciutto croccante
1h 20min
Porri in crema delicata
35min
Zuppa di baita
45min
Torta salata patate e cipolle
55min
Vellutata di pomodoro e basilico
30min