Vellutata di salmone in crosta
TM6 TM5

Vellutata di salmone in crosta

4.3 (20 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua fredda

Vellutata

  • 200 g di porri a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di salmone affumicato a fette
  • 60 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 4 grani di pepe rosa

Terminare la preparazione

  • 1 uovo, leggermente sbattuto

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2410 kJ / 576 kcal
Białko
22.2 g
Węglowodany
45.6 g
Tłuszcz
35.1 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy