Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Vellutata
- 200 g di porri a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di salmone affumicato a fette
- 60 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 grani di pepe rosa
Terminare la preparazione
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2410 kJ / 576 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 Min
Flan al salmone affumicato
45 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1 godz. 35 min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Blinis alla curcuma con pesce spada
1h
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2 Std.
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Muffin salati salmone e aneto
50 Min
Involtini di salmone e melanzane
1h