![Sformatini di verza e mortadella Sformatini di verza e mortadella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee23de4e-1dbb-4f42-abf2-1426e7a72a42/Derivates/7bfba68a-9631-4cf8-8a1e-458e7971ec1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 250 g di verza + 4 foglie
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di mortadella a cubetti
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1 godz. 35 min
Torta salata di zucca e spinaci
1 godz. 50 min
Cardi gratinati
40 min
Sformato di cardi
1h
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Lasagne valtellinesi
2 Std.
Flan di cavolfiore
45min
Tortini di zucca
1h 20min
Torta pasqualina
2h 5min
Sformato di finocchi
1h
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min