Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aïoli
- 200 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 2 egg yolks
- 1 tbsp mustard
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground Espelette pepper
The cod and its garnish
- 4 cod fillets (approx. 120 g each)
- 2 tbsp olive oil
- 4 pinches salt
- 4 pinches ground Espelette pepper
- 800 g water
- 150 - 200 g turnip (approx. 1 turnip)
-
1
raw crapaudine beetroot
lub 1 raw beetroot - 350 - 400 g carrots
Raw vegetable salad
- 1 shallot
- 30 g leek, white part only
- 30 g celeriac
- 100 g olive oil
- lemon juice, freshly squeezed (from one lemon)
- 30 g raw crapaudine beetroot, cut in small cubes
Assembly
- 20 g lamb's lettuce
- 8 red radishes, cut in halves
- 12 sprigs fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4032 kJ / 964 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harissa
20 min
Cheesy Beer Sauce
30 min
Hash Brown Potato Cake
Brak ocen
Chicken with Peppers
1h
Plum slice
1 godz. 30 min
Aubergine papeton with tomato coulis
2h
Moroccan harira and chicken soup
1h
Paella with kidney beans
55 min
Pasta with leek and ajvar
30 min
Rabbit stew
1h
Soft and Cheesy Pita Bread
30 min
Crema catalana
40 min