![Cod with aïoli Cod with aïoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6cbdf95b-1b36-4e56-b656-8279423498e5/Derivates/728d24da-58a5-4a3a-8310-31691684f093.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aïoli
- 200 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 2 egg yolks
- 1 tbsp mustard
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground Espelette pepper
The cod and its garnish
- 4 cod fillets (approx. 120 g each)
- 2 tbsp olive oil
- 4 pinches salt
- 4 pinches ground Espelette pepper
- 800 g water
- 150 - 200 g turnip (approx. 1 turnip)
-
1
raw crapaudine beetroot
lub 1 raw beetroot - 350 - 400 g carrots
Raw vegetable salad
- 1 shallot
- 30 g leek, white part only
- 30 g celeriac
- 100 g olive oil
- lemon juice, freshly squeezed (from one lemon)
- 30 g raw crapaudine beetroot, cut in small cubes
Assembly
- 20 g lamb's lettuce
- 8 red radishes, cut in halves
- 12 sprigs fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4032 kJ / 964 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45 Min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8h 30 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 Std.
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Panellets
11h 20min
Choron Sauce
20 dk
Sous-vide Octopus Salad
8 Std.
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 godz. 30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Pepper vinaigrette
5min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 Std. 25 Min