Urządzenia i Akcesoria
Leek quiche
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour300 g
-
fine salt½ tsp
-
butter cold, diced, plus extra for greasing150 g
-
egg yolk1
-
water ice cold50 g
Filling
-
Gouda cheese or any other medium-hard cheese, cut into pieces200 g
-
cooked ham cut into pieces150 g
-
double cream200 g
-
eggs4
-
freshly ground black pepper¼ tsp
-
fine salt1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
leeks sliced in rounds (5 mm)400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
37.2 g
Kalorie
4728 kJ /
1130 kcal
Tłuszcz
81 g
Węglowodany
63.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Budget Friendly
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50 min
Quiche Lorraine
45 min
Cannelloni
1 godz. 20 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min
Quiche Lorraine
50 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Leek Quiche
1 godz. 20 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.