Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- ½ tsp fine salt
- 150 g butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 egg yolk
- 50 g water, ice cold
Filling
- 200 g Gouda cheese or any other medium-hard cheese, cut into pieces
- 150 g cooked ham, cut into pieces
- 200 g double cream
- 4 eggs
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 ½ tsp fine salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 400 g leeks, sliced in rounds (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Kimchi risotto
25 Min
Yoghurt dressing
5 Min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Brak ocen
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1 Std. 25 Min
Oriental beef stew with pearl couscous
40min
Chicken in peach sauce
40min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Mushroom tart
50min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.