Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g red bell peppers (approx. 2 large)
- 100 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 40 g bread, torn in pieces
- 2 - 4 garlic cloves, to taste
- 80 g walnuts, shelled
- 40 g pomegranate syrup
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper
-
1
tsp Aleppo pepper flakes
lub 1 tsp Espelette pepper, ground - ½ tsp salt, to taste
- parsley, fresh or mint leaves, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 733.8 kJ / 174.7 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 158.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempered chocolate
40min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Lime coriander vinaigrette
10min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Baba Ganoush
1h
Muhamara dip
30min
Culinary Demo 1
2 Std.
Guacamole
5 min
Muhamara dip
5 min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8klst 30 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min