Red Pepper Dip (Muhammara)

Red Pepper Dip (Muhammara)

4.9 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
11 portions

Składniki

  • red bell peppers (approx. 2 large)
    350 g
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    100 g
  • bread torn in pieces
    40 g
  • garlic cloves to taste
    2 - 4
  • walnuts, shelled
    80 g
  • pomegranate syrup
    40 g
  • freshly squeezed lemon juice to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • Aleppo pepper flakes
    1 tsp
    1 tsp Espelette pepper, ground
  • salt to taste
    ½ tsp
  • parsley, fresh or mint leaves, for garnishing (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 174.7 kcal / 733.8 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 5.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 158.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...