![Vegan bean burger Vegan bean burger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90E419F4-ECA8-4F53-8259-9EED153E044D/Derivates/9B88774D-C888-476E-9D73-4651B491ED82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, cut into halves
- 50 g oat flakes
- 265 g canned kidney beans, drained (weight after draining)
- ½ - 1 tsp sambal oelek
- 2 tsp mustard
- ½ tsp fine salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 755 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegan Burger
5h
Broccoli burgers with radish salsa
1 Std.
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Vegan "Beefy" Burger
1h 40min
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Vegan Cheese Alternative
6h 40min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Mixed mushroom burgers
50min
Vegan moussaka
1h 50min
Vegan hollandaise
10 min
Black Bean Walnut Patties
35 Min