![Vegetable paella Vegetable paella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA925B85-9940-40B9-897D-95AACD148CE9/Derivates/32681E21-CDCA-4654-971B-7091838C2805.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g onions
- 100 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g mixed beans, frozen (e.g. flat green beans, lima beans, navy beans)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g green asparagus, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrots, sliced
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch dried rosemary, chopped
- ½ tsp sweet paprika
- 1 - 2 pinches saffron threads
- ½ tsp yellow food colouring powder (paella colorant) (opcjonalnie)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 700 g vegetable broth
- 300 g short-grain rice
- 1 - 2 artichokes, trimmed, cut in eights (opcjonalnie)
- 2 fresh button mushrooms, sliced
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 490 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil moussaka
2h 20min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Tofu stew
30min
Indian vegetable curry
50 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1h 15min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegan bean burger
1h 20 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min